Proti severnemu vetru

Morda poznate uspešnico Proti severnemu vetru, morda ste jo celo prebrali. No, jaz tega nisem storila, čeprav si  po ogledu predstave predstavljam, da te branje lahko potegne, tako kot kakšne ljubezenske zgodbe, ki jih dekleta in žene ponavadi ”požirajo”. Zanimivo, sočno, včasih celo nekoliko nepredvidljivo, vsekakor pa v hitrem tempu, kot se za današnji čas spodobi.

Prav tako se za današnji čas spodobi, da obravnavamo splet kot medij čustev. Sigurno je večina izmed vas že kdaj na spletnih omrežjih delila z drugimi svoje čustvo, pa naj bo to jeza, veselje ali pa celo ljubezen. Sama imam bratranca, ki je srečno poročen, oče treh malih bitij, svojo izvoljenko pa je spoznal s pomočjo tipkovnice in miške. Obstaja tudi druga skrajnost ter izmišljene identitete, tako da bodite previdni pri vsem skupaj.

Sama sicer pišem blog, uporabljam facebook in twitter, torej z javnostmi delim tudi svoja čustva. Pravijo, da nam bo nekoč zelo, zelo žal, ker to počnemo. Bomo videli. Jaz menim, da se bomo sčasoma pogovarjali v 3d vizualizacijah, se vozili z avtomobili, v katere se bomo samo usedli in odtipkali svoj cilj, no, ampak nekaj vode bo še preteklo do takrat.

Kakorkoli, da nekoliko orišem zgodbo včerajšnje uprizoritve.

Ona pošlje e-sporočilo, ker bi rada odjavila revijo, dobi ga on, saj je prišlo do pomote v eni črki. Nesporazume takoj razrešita, dokler on ponovno ne dobi skupinske božične čestitke. V kolikor bi bil zanj navaden dan, bi jo bržkone spregledal, ker pa je ravno preživljal ljubezensko zavrnitev, je jezno odgovoril na e-sporočilo. In začelo se je virtualno ljubezensko razmerje. Od jutra do večera, ponoči in vmes sta razmišljala en o drugem. On – intelektualec z nepozabljenimi ljubezenskimi težavami, ona – poročena, oba pa v resnici potrebujeta virtualni pogovor, ki ju dela bolj živa. Včasih sta celo željna resničnega srečanja, spet drugič ne. Sčasoma ljubita podobo drug drugega, ki sta si jo ustvarila sama. O koncu ne bom govorila, le to, da je bila ponovno v igri ena sama črka, ampak naj bo dovolj, da vam slučajno ne uničim ogled predstave, če se boste – seveda – kdaj odločili in se podali v Prešernovo gledališče Kranj. V soboto, 3. 12. 2011 je bilo le-to polno, saj je bil ”ta veseli dan kulture”. Upam, da ste si tudi vi privoščili kakšne kulturne vsebine pa ne samo preko spleta, televizije ali iz časopisa. Morda ste v roke vzeli vsaj knjigo, če se že niste odpravili v kinoteko, gledališče, galerijo, na koncert ali kaj podobnega.

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Proti severnemu vetru”

 1. binka pravi:

  Sem bila tam.
  Ti je bila predstava všeč?

 2. kate pravi:

  Saj, v resnici se odgovor že skriva v zapisu pa vendarle. Glede na to, da je roman uspešnica, je tudi dramska predloga precej zanimiva za širšo javnost. “Zanimivo, sočno, včasih celo nekoliko nepredvidljivo, vsekakor pa v hitrem tempu, kot se za današnji čas spodobi.” Režijsko in igralsko pa predstava – po mojem mnenju – ni presežek (on vseeno boljši od nje). Povedano z drugimi besedami, fino videti, ne pa tudi nujno.

 3. kate pravi:

  Binka, vračam žogico… :) Tebi?

 4. binka pravi:

  :) Knjiga me je prevzela, predstava pa ne tako zelo. Rok Vihar kot Leo me je prepričal, nisem pa “dol padla”. ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !