Včasih pride kakšen dan…

Danes me živcirajo ljudje, ki me sprašujejo, če sem slabe volje. Vsak dan se pa človek tudi ne more samo smejati. Pridejo kdaj taki dnevi, ko enostavno nimaš popolnoma nič energije in bi se kar zaprl med štiri stene in bil sam s sabo, pa še to bi se težko prenašal. No ja, je pa res, da sem včeraj spoznala presenetljivo gospo, ki ima tako močno življenjsko voljo, ki bržkone lahko izhaja samo iz tako težke življenjske izkušnje kot jo je imela ona. Rak od četrtega leta naprej, kemoterapija, nešteto operacij, prepoved poroda in še bi lahko naštevali, pa vendarle je danes popolnoma zdrava, srečna in zadovoljna, ob tem, da je mati deklice, ki ji še lepša življenje. Take zgodbe so osupljive. Sama poznam teorijo do tovrstnega življenja, vendar mi v praksi marsikdaj spodleti in potem je razočaranje veliko. Nato pa namesto, da bi se na napakah učili, na izkušnjah boljšali, objokujemo, stokamo in smo žalostni. Volja je res pomembna. Aja, pa lenobo bi morali odgnati daleč stran od nas, kajti včasih je enostavneje stagnirati kot pa se premakniti naprej, na bolje. Je pa res, da se včasih zgodi, da te lastna reakcija preseneti. Misliš, da si močnejši, pa vendarle nisi. No ja priznam, eden izmed ljudi, ki so me danes spraševali, če sem slabe volje, je bil pa kar zabaven s podajanjem komplimentov. Malce mu je vseeno uspelo priklicati nasmeh na moj obraz. Zabavno, vendar le do želje po telefonski številki. Prosim ne mi s takimi na tak dan. Malo posluha, pa res ne bi bilo odveč.

_____

Vmes nas je razveseljeval Maček Muri. Odlično je bilo! Je pa hecno, ko se metalci oziroma ljubitelji trše glasbe noro zabavajo in prepevajo otroške pesmice. Tako da res prav vsem priporočam koncert Nece Falk in fantov.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Včasih pride kakšen dan…”

 1. rumena pravi:

  tak kot je današnji…ta gospa je tud mene ganila. vprašaš se:a se ti more res neki hudga zgodit, da se zbereš in nekej ustvarš iz sebe…da najdeš voljo. nč hudga nm ni, pa se nekateri sploh intenzivno pritožujemo. njena zgodba je bla:če verjameš je vse mogoče…TEŽKO VERJETI, PA JE V NJENEM PRIMERU RESNIČNO.
  z lenobo je pa tko: o lenoba,lenoba…zvest ti bom do groba,hitr sm se te navadu, nikdar ne bom te pozabu:)
  neca falk je bila odlična, baje bo zdj imela še nastop za malo manjše otroke?

 2. kate pravi:

  Aja?!? Vem, da pride v škofjeloško Ostrigo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !