Broken flowers in metanje riža

Morda vsak izmed nas potrebuje roza pismo kot tisto spodbudo, ki naše monotono življenje nepričakovano popelje na drugačne tirnice. Kakšno pot izberemo? Bomo užili življenje kot urejevalci tujih omar, povsem lahkotno in iz dneva v dan? Bomo živeli s partnerjem v navidezno idiličnem in sterilnem okolju, vendar pa ne bomo prenesli njegovega dotika kaj šele njegovega otroka? Bomo odšli na oni svet ali pa se ne ukvarjali s hitrim tempom življenja, se preselili nekam v ruralno okolje in se predajali nedovoljenim užitkom. Kdo nam bo prekrižal pot? Komu jo bomo prekrižali mi? Tisoč možnosti…tisoč zgodb…in naša odločitev, za katero niti ne vemo kam nas bo pripeljala. Morda samo v svet iluzije, v katerem nam je lahko tako zelo prijetno. 

Preteklost je že mimo (vendar je še vedno del nas), prihodnosti ne poznamo (dobro je, če se je skušamo zavedati), vse, kar živimo zdaj pa je sedanjost. Moja je lepa.

_____

Včeraj zvečer je zazvonil telefon. Presenetil me je stari prijatelj, katerega nisem srečala že kar nekaj časa. Najbrž predolgo. Zaupal mi je datum, ko bosta z njegovo najdražjo izrekla »usodni« DA in še uradno postala zakonca ter skupaj s hčerkico mlada srečna družinica. Kot se je izrazil, se mu zdi pravilno, da bi bila zraven tudi moja malenkost, saj smo »dali skupaj kar nekaj skoz« je poudaril. Jaz pa seveda z veseljem pridem in užijem njun srečen trenutek!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !