usoda

Je res, da se vsaka stvar naredi z določenim namenom? Je res, da ni naključij? Hmmm…

Ljudje večkrat premišljujemo o čejih. Vedno iščemo vzroke, ki jih včasih enostavno ni mogoče najti. Zakaj, zakaj zakaj? Namesto tega bi bilo veliko bolje vso energijo vložiti v sedanjost, se iz preteklosti zgolj učiti in iti dalje. Naprej v svetlo prihodnost! ;)

Delček sekunde je včasih usoden za človeško življenje. Včasih pa ima človek vendarle srečo, da jo odnese brez večjih poškodb. Sreča v nesreči je zelo dragocena stvar in jaz se tega še kako zavedam.

Hvala (ne vem natančno komu), da se je danes izteklo tako kot se je!!!

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “usoda”

 1. mijau pravi:

  Ko se nekaj nepredvidljivega zgodi, je čisto vseeno, kako temu rečemo: naključje ali usoda. Če je dogodek imel pozitiven efekt, rečemo sreča, sicer pa nesreča ali nezgoda. V obeh primerih lahko to imenujemo usoda. Škoda je tratiti čas okrog tega, kako boš to imenoval. Zgodilo se je in časa ne moreš vrniti nazaj in se tisti usodi izogniti.

  Je pa nevarno, če preveč razmišljaš v smeri, da ti je vse usojeno in da ti nimaš nič pri tem. To se pravi, da nisi za nič odgovoren, oz. da nimaš za nič zaslug. Potem postaneš pasiven, kar zate ni dobro. Postaneš “luzer”.

 2. kate pravi:

  Se popolnoma strinjam.
  Tudi sama sem želela poudariti, da je pomembno živeti za sedanjost in prihodnost. Je pa res, da se lahko iz preteklih izkušenj veliko naučimo!
  Nikakor se ne smeš samo prepustiti obstoju, ampak moraš življenje krojiti po svojih merah, ter tako v njem uživati kolikor se le da!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !