Na morski obali…

Za vse tiste, ki niso sedli na skalno polico ob morju… za tiste, ki se želijo spomniti, kdo so v resnici… za vse tiste, ki si želijo priklicati vesoljski jezik resnice, s katerim se rodimo, a ga pozabimo, ko začne bledeti resnično bistvo tistega, kar smo.

Prevečkrat v življenju pozabimo določena dejstva. Morda si moramo vzeti samo nekaj časa in jih znova prebrati pa bodo spet postala del nas! Prav gotovo se splača potruditi! No vsaj po mojem mnenju…

_ _ _ _ _

Na morski obali; Sergio Bambaren

NE VDAJ SE
Naj se okoli tebe dogaja kar koli,
ne vdaj se-je še zmeraj življenje!

SVOBODEN SEM
Razumem željo, da bi imel kar najmanj snovnih predmetov, ki mi ne predstavljajo nikakršnih vrednot. Razumem, da so edine stvari, ki jih bom vedno obdržal, spomini na zlate trenutke resnice. Bolj kot se povezujem s tem delom sebe, bolj razumem naravo svobode in srečnejši sem.

DUHOVNE STVARI
Smisel mojega življenja ni imeti stvari, pomembneje je, da jih počnem. Da pustim svobodo svojemu duhu. Se učim odkrivati resničnega sebe, mu prisluhniti in se mu predati, naj me vodi proti življenju, ki mi je bilo namenjeno živeti. Da si vsak dan prizadevam postati boljši človek. Vsak dan.

SAMOTA
Samota je čarobna priložnost, ki mi pomaga odkriti, kdo sem. Nauči se samovati. Nauči se objeti svojo samoto.

ČAS
Tisti, ki zmorejo doseči ubranost z notranjim otrokom v sebi, so popolni odrasli, saj vidijo življenje, kot ga vidi otrok, in vsak nov dan jih na novo preseneti.
Čas: odkrivanje skrivnosti odraščanja, ne da bi se postarali. skrivnost doseganja modrosti, ne da bi začeli pridigati.

POPOLNOST
Prepričan sem, da si vsakdo lahko vsaj enkrat na dan vzame čas in doživi trenutek resnične popolnosti. v očeh novorojenčka, v vonju cvetice, v brenčanju čebele, v vseh dnevnih čudesih, ki jih življenje polaga pred nas.
Nikoli se ne privadite življenju. Vsak dan naj bo nov začetek, nova priložnost za odkritje nečesa popolnega.

OTOŽNOST
Z leti sem se naučil živeti z otožnjostjo. Čutim, da je potrebna, saj me, čeprav zveni nenavadno, nekako pripravi do odzivov in poskusov, da bi živel čim bolj polno.

LJUBEZEN
Prepričan sem, da ni človeka, ki si ne bi zaslužil ljubiti in biti ljubljen. Vsi si želimo občutka, da smo ljubljeni, pa čeprav le za trenutek. Prepričan sem, da se ljubezen, prav kot obdobja v letu, spreminja s časom; lahko je obilna in topla, pa tudi grenka in hladna. Včasih na novo vzcveti kot cvetice spomladi in včasih z jesenjo umre.
Vsekakor je ljubezen najlepše čustvo, ki ga je moč občutiti. ljubezen do partnerja, do družine, do prijateljev, do narave; tudi ljubezen do tistih, ki se ne strinjajo s stvarmi, v katere verjameš.

ŽIVLJENJE
Življenje je vedno kratko, pa naj umremo mladi ali stari. Zato se moramo potruditi, da bo nekaj posebnega.

SMRT
Kdaj kdo zares umre? Ko preneham misliti nanj.
In kdaj kdo zares odide? Ko se ga preneham spominjati.

STRAH
In dojamem pomen besed “Kaj ko…”
Ne obstajajo. Niso resnične. niso resnične in živijo le v našem umu. Toda nekaj je gotovo. v vsakdanu se vedno spopadamo z izbirami; v odnosih, v službi, v vsakem dejanju, za katerega se odločimo. Sedaj vem, kako pomembno je, da ne izbiram na temelju strahu, ki obstaja le v mojem umu, marveč s svobodo, ki jo prinaša pravi pogled na življenje, s svobodo, ki ne dopušča, da bi “Kaj ko?” oviral človeka, kakršen želim biti, delovanje in ravnanje, ki sledi šepetu notranjega glasu.

JEZIK RESNICE.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !